Afbeelding

Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken

Nieuws

WIERDEN - In het kader van de Twentse Waterweken, die van 29 april tot en met 12 mei plaatsvinden, organiseert de Gemeente Wierden een infomarkt en jongerenactiviteit. Het doel van de infomarkt op donderdag 2 mei in de bibliotheek Wierden is bewustwording bij inwoners creëren met betrekking tot klimaatadaptie en duurzaamheid. Op vrijdag 3 mei wordt de jeugd uitgenodigd om op een interactieve manier meer te leren over de bijzondere geschiedenis van de Enterse Zomp en de rijke cultuur van de regio.

Inwoners zijn op donderdag 2 mei welkom op de informatiemarkt in de bibliotheek in Wierden om de mogelijkheden die er zijn op het gebied van klimaatadaptie en duurzaamheid te ontdekken. De infomarkt is gepland van 14.00 uur tot 20.00 uur. Beleidsmedewerkers op het gebied van klimaat, water en duurzaamheid zijn aanwezig om inwoners te adviseren en te voorzien van praktische tips. Deze variëren van het opzetten van een klimaat adaptieve tuin tot van het verminderen van energieverbruik. Energiecoaches van stichting Duurzaam Wierden Enter (SDWE) zijn aanwezig om informatie te verstrekken over onder andere energiebesparende maatregelen, verduurzaming en subsidiemogelijkheden.

Gratis tuinschets laten maken

Schuif tussen 15.00 en 17.00 of tussen 18.00 en 20.00 uur aan bij één van de aanwezige tuinarchitecten en laat gratis een snelle tuinschets maken. De Bijenvereniging Wierden geeft tussen 15.00 en 19.00 uur een workshop bijenhotel maken voor de kinderen. Wethouder Gertjan ten Brinke, portefeuillehouder milieu en klimaatadaptie: “Door deze informatiemarkt te organiseren, streven we ernaar om bij inwoners een belang te creëren rondom vergroening en verduurzaming, en tegelijkertijd concrete ondersteuning te bieden aan inwoners om actief bij te dragen aan een groenere en duurzamere toekomst.”

Jongerenactiviteit

De gemeente Wierden wil de jeugd ook graag betrekken bij de Twentse Waterweken. Op vrijdag 3 mei zijn jongeren tot en met 16 jaar welkom om deel te nemen aan een interactieve belevenis bij de Enterse Zomp. Ze leren meer over de bijzondere geschiedenis van deze waterrijke attractie in de gemeente Wierden. De rondleiding door het erfgoedcentrum De Waarf toont de ambachtelijke en maritieme geschiedenis van Enter. Aansluitend bezoekt de jeugd een bijenhotel en vaart men met de Enterse Zomp over de Regge. Aan boord geeft de deskundige schipper uitleg over de lokale geschiedenis van dit stukje natuurschoon. De activiteiten zijn tussen 10.00 en 13.00 uur.

Meer informatie over de Wierdense activiteiten staan op www.wierden.nl/agenda. Informatie over de Twentse Waterweken is te vinden op: www.groenblauwtwente.nl/waterweken.

Twentse Waterweken

Alle Twentse gemeenten, Vitens en Waterschap nemen deel aan de Twentse Waterweken die worden gehouden vanuit het Twents Waternet. De achterliggende thema’s van de Twentse Waterweken zijn de thema’s uit het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie (DPRA): wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Ook het thema biodiversiteit speelt een rol, omdat dit vaak samengaat met het vergroenen van de omgeving. 

Afbeelding
De kindergemeenteraad van Wierden op bezoek bij Bowie.
Hooggeëerd bezoek bij Stichting Bowie 1 uur geleden
Afbeelding
JYSK heeft de perfecte loungeset 15 uur geleden
De vereniging lanceerde een eigen jubileumlikeur: Bloasnat. Deze likeur is op 15 juni ook te koop.
Wilhelmina bestaat 125 jaar: zomeravondconcert 21 uur geleden
Afbeelding
Leren goed om te gaan met dementie gisteren
De vrijwilligers verkopen de creaties op markten, de opbrengst doneren zij aan een klein goed doel.
'Uit liefde gemaakt' zoekt creatieve vrijwilligers 15 mei, 12:10
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 15 mei, 09:54
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 07:54
Ben Beens
Laat geluid van SGP niet verloren gaan 14 mei, 14:01