Afbeelding
Foto:

Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken

vrijdag 3 mei 2024 10:00 tot 13:00

WIERDEN - In het kader van de Twentse Waterweken, die van 29 april tot en met 12 mei plaatsvinden, organiseert de Gemeente Wierden een infomarkt en jongerenactiviteit. Het doel van de infomarkt op donderdag 2 mei in de bibliotheek Wierden is bewustwording bij inwoners creëren met betrekking tot klimaatadaptie en duurzaamheid. Op vrijdag 3 mei wordt de jeugd uitgenodigd om op een interactieve manier meer te leren over de bijzondere geschiedenis van de Enterse Zomp en de rijke cultuur van de regio.

Jongerenactiviteit

De gemeente Wierden wil de jeugd ook graag betrekken bij de Twentse Waterweken. Op vrijdag 3 mei zijn jongeren tot en met 16 jaar welkom om deel te nemen aan een interactieve belevenis bij de Enterse Zomp. Ze leren meer over de bijzondere geschiedenis van deze waterrijke attractie in de gemeente Wierden. De rondleiding door het erfgoedcentrum De Waarf toont de ambachtelijke en maritieme geschiedenis van Enter. Aansluitend bezoekt de jeugd een bijenhotel en vaart men met de Enterse Zomp over de Regge. Aan boord geeft de deskundige schipper uitleg over de lokale geschiedenis van dit stukje natuurschoon. De activiteiten zijn tussen 10.00 en 13.00 uur.

Meer informatie over de Wierdense activiteiten staan op www.wierden.nl/agenda. Informatie over de Twentse Waterweken is te vinden op: www.groenblauwtwente.nl/waterweken.

Twentse Waterweken

Alle Twentse gemeenten, Vitens en Waterschap nemen deel aan de Twentse Waterweken die worden gehouden vanuit het Twents Waternet. De achterliggende thema’s van de Twentse Waterweken zijn de thema’s uit het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie (DPRA): wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Ook het thema biodiversiteit speelt een rol, omdat dit vaak samengaat met het vergroenen van de omgeving. 

Locatie