Afbeelding
Foto:

Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken

donderdag 2 mei 2024 14:00 tot 20:00

WIERDEN - In het kader van de Twentse Waterweken, die van 29 april tot en met 12 mei plaatsvinden, organiseert de Gemeente Wierden een infomarkt en jongerenactiviteit. Het doel van de infomarkt op donderdag 2 mei in de bibliotheek Wierden is bewustwording bij inwoners creëren met betrekking tot klimaatadaptie en duurzaamheid. Op vrijdag 3 mei wordt de jeugd uitgenodigd om op een interactieve manier meer te leren over de bijzondere geschiedenis van de Enterse Zomp en de rijke cultuur van de regio.

Inwoners zijn op donderdag 2 mei welkom op de informatiemarkt in de bibliotheek in Wierden om de mogelijkheden die er zijn op het gebied van klimaatadaptie en duurzaamheid te ontdekken. De infomarkt is gepland van 14.00 uur tot 20.00 uur. Beleidsmedewerkers op het gebied van klimaat, water en duurzaamheid zijn aanwezig om inwoners te adviseren en te voorzien van praktische tips. Deze variëren van het opzetten van een klimaat adaptieve tuin tot van het verminderen van energieverbruik. Energiecoaches van stichting Duurzaam Wierden Enter (SDWE) zijn aanwezig om informatie te verstrekken over onder andere energiebesparende maatregelen, verduurzaming en subsidiemogelijkheden.

Gratis tuinschets laten maken

Schuif tussen 15.00 en 17.00 of tussen 18.00 en 20.00 uur aan bij één van de aanwezige tuinarchitecten en laat gratis een snelle tuinschets maken. De Bijenvereniging Wierden geeft tussen 15.00 en 19.00 uur een workshop bijenhotel maken voor de kinderen. Wethouder Gertjan ten Brinke, portefeuillehouder milieu en klimaatadaptie: “Door deze informatiemarkt te organiseren, streven we ernaar om bij inwoners een belang te creëren rondom vergroening en verduurzaming, en tegelijkertijd concrete ondersteuning te bieden aan inwoners om actief bij te dragen aan een groenere en duurzamere toekomst.”

Twentse Waterweken

Alle Twentse gemeenten, Vitens en Waterschap nemen deel aan de Twentse Waterweken die worden gehouden vanuit het Twents Waternet. De achterliggende thema’s van de Twentse Waterweken zijn de thema’s uit het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie (DPRA): wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Ook het thema biodiversiteit speelt een rol, omdat dit vaak samengaat met het vergroenen van de omgeving. 

Locatie